top of page

OM OSS

Image by Zoltan Tasi

Scent Alert Dogs grundades 2014, som grundare och skolare fungerar Elisa Forsman. I huvudsak håller jag hypohundsskolningar i kursformat. Har skolat grundfärdighter åt några hypohundar projektmässigt och sen placerat ut hundarna i familjer med diabetes. Till mitt specialkunnande så igår att utnyttja hundens luktsinne och att använda retrievers mångsidigt som jakt- och provhundar.
 

Jag är född Kimitobo och bott på landet hela mitt liv och vi har alla tider haft djur. Min första hund skaffa jag 1992, tanken var att jag bara skulle ha en hemmahund. Som ras hade jag klart från första början att et skulle vara labrador. Men intresset växte och höll på med lite lydnad till först, men ganska snabbt kom jakt med retriever med i bilden och sen blev det jaktprov, 2 jaktchampionat har jag lyckats med. Hade äran att jobba med assistenthundarna på deltid mellan 2006-2015, på den tiden studera jag även till yrkeslärare och djurtränare. Våren 2023 avlade jag specialyrkesexamen inom djurskötsel med inriktning på träning av arbets- och tävlingsdjur och omsorg om deras fysiska kondition. Under årens lopp har jag haft många olika projekt under skolning: assistenthundar, hypohundar och en hund till Tullen. Alla skolnings projekt har varit givande och lärorika.
 

Ännu har jag några hundar, har hållit mig till samma ras, för labradoren är en lämplig ras för mig. Mina egna hundar används mångsidigt till olika typer av jakt som apportörer, spårande och stötande fågelhundar.
 

Har ett drömjobb med att få samarbeta med människor och hundar. Att kunna hjälpa människor har en stor betydelse för mig och sen när man kan kombinera ännu att använda hunden som hjälpmedel för människan med att utnyttja hundens naturliga beteenden gör detta ännu intressantare. Hundarna får förvekliga sig och vara till nytta och göra arbetet med glädje. I detta yrke lär man sig ständigt nya saker som gör detta så givande.

- Elisa Forsman

bottom of page