HYPOKOIRA LATE

Puoli vuotta 9-vuotiaan poikamme sairastumisesta diabetekseen, aloimme törmätä eri yhteyksissä juttuihin hypokoirista.
Ensin ajatus omasta hypokoirasta tuntui aika kaukaiselta.


Kuten epäilinkin, paljon on vaatinut aikaa, rahaa ja vaivaa. Todellista hyödyn ja ilon määrää en sen sijaan osannut ihan aavistaa. Nyt on helppo hymyillä!

Ensimmäiset kuukaudet olivat vaativimmat.


Puoli vuotta 9-vuotiaan poikamme sairastumisesta diabetekseen, aloimme törmätä eri yhteyksissä juttuihin hypokoirista. Kuulosti hienolta, olihan meillä tiedossa miten koirat voivat olla ihmisen apuna ja tukena monin tavoin. Ensin ajatus omasta hypokoirasta tuntui aika kaukaiselta. Enhän nyt osaisi koiraa kouluttaa, vaikka lemmikkinä koira aina ollutkin. Vaatisi varmasti liikaa aikaa, rahaa ja vaivaa. Ajatus jäi kuitenkin elämään omaa elämäänsä. Helpotus ja turva diabeetikon ja perheen arkeen olisi ehkä kaiken panostuksen arvoista. Aloimme tosissamme tutustua hypokoiriin ja otimme yhteyttä yhdistyksen kouluttajiin. Kaksi kuukautta ensimmäisestä puhelusta, meillä oli kotona hyötykoiraksi suunniteltu ja testattu labradorinnoutajan pentu Late ja kurssipaikka varattuna. Late oli 12-viikkoinen koulutuksen alkaessa. Matkaa lähipäiville Karjaalle kertyi roimasti, mutta ymmärsimme nopeasti että kurssimatkat olivatkin se pienin panos. Lähipäivillä käytiin läpi seuraavan kuukauden tai kahden tavoitteet ja kriteerit. Meitä opastettiin koulutusmetodeihin ja positiivinen vahvistaminen työkaluna opetettiin heti ensimmäisenä päivänä.

Ensimmäiset kuukaudet olivat vaativimmat. Elämä pennun kanssa, treenaaminen, treenipäiväkirjat ja uuden oppiminen (erityisesti meille ihmisille) oli välillä haastellista, mutta sitäkin palkitsevampaa. Ryhmän sisäinen vertaistuki auttoi epätoivon hetkiin ja onnistumisistakin riemuittiin moninkerroin kurssikavereiden kanssa. Välimatkoista viis, kilautettiin kaverille. Kouluttajatkin olivat puhelimen päässä apuna tarvittaessa. Lisäkursseja kävimme kotipaikkakunnalla oppimisen tueksi. Pian huomasimme, että osatavoitteet täyttyivät, treeneistä ja päiväkirjasta tuli rutiinia. Arjessa koiran kuljettaminen perheen rientoihin ja kauppareissuille muuttui poukkoilevan pennun hallitsemisesta muutamassa kuukaudessa normaaliksi asioinniksi koiran kera. Joskus mentiin askel taaksepäin, mutta vastapainoksi kolme loikkaa kohta eteenpäin. Hienoimpia hetkiä varmasti ensimmäinen oikea hypon tunnistus! Tällä hetkellä valmistuminen viralliseksi hypokoiraksi häämöttää viikkojen päässä. Takana on reilu 1,5 vuotta koulutusta. Late tunnistaa suurimman osan hypoista ja ilmaisee ne niin diabeetikolle kuin tarpeen mukaan perheen jäsenille. Vakavilta hypoilta on vältytty pitkään, toki harjoittelumme jatkuu ja luotettavuutta vahvistetaan pitkäjänteisesti edelleen. Hypoilmaisujen lisäksi Late on tuonut diabeteksen hoitoon positiivisen sävyn, on mitä mainioin ulkoilu- ja harrastuskaveri, antaa pusuja murheen hetkillä ja tuo paljon iloa pelkällä läsnäolollaan koko perheelle. Kuten epäilinkin, paljon on vaatinut aikaa, rahaa ja vaivaa. Todellista hyödyn ja ilon määrää en sen sijaan osannut ihan aavistaa. Nyt on helppo hymyillä!

OTA YHTEYTTÄ

Nykyään kaikki teoria järjestetään netissä Teamsin välityksellä.
Käytännön treenit järjestetään Salon Koirahallilla

Joensuunkatu 9, 24100 Salo.

Scent Alert Dogs

2619852-9

Sanduddintie 17

25730 Mjösund

045 1951400

  • Facebook