top of page

MEISTÄ

Image by Zoltan Tasi

Scent Alert Dogs perustettiin 2014, perustajana ja kouluttajana toimii Elisa Forsman.

 

Pääsääntöisesti koulutan hypokoiria hypokoirien koulutuskursseilla. Lisäksi olen kouluttanut muutaman hypokoiran perustaidoiltaan valmiiksi, minkä jälkeen koirat ovat siirtyneet diabetesta sairastavan henkilön perheeseen.

 

Osaamisalueisiini lukeutuvat lisäksi koirien hajutyöskentely ja siihen liittyvä kouluttaminen sekä noutajien hyötykäyttö monipuolisina metsästys- ja koekoirina.

Historia

Olen synnynnäinen kemiöläinen ja maalta kotoisin, olen koko elämäni touhunnut eläimien parissa. Ensimmäisen oman koirani hankin vuonna 1992, tarkoituksena oli ottaa "vain" kotikoira. Roduksi valikoitui heti labradorinnoutaja.

 

Kiinnostus kasvoi ja harrastukset koirien parissa lisääntyivät, alun tokoharrastuksen jälkeen seurasi noutajien kanssa metsästys ja kisaaminen noutajien metsästyskokeissa, mistä tuloksena on ollut 2 käyttövaliokoiraa.

 

Sain kunnian työskennellä avustajakoirien kanssa osa-aikaisesti vuosina 2006 - 2015, tuona aikana opiskelin myös ammatilliseksi opettajaksi ja eläintenkouluttajaksi. Keväällä 2023 suoritin erikoisammattitutkinnon missä perehdyin työ- tai harrastuseläinten kouluttamiseen ja fyysisestä kunnosta huolehtimiseen. Vuosien varrella minulla on ollut monenlaista projektia koulutettavana: avustajakoiria, hypokoiria ja huumekoira Tullille.

 

Kaikki koulutusprojektit ovat olleet hyvin antoisia ja opettavaisia kokemuksia.

Omia koiria on toki muutamia, samassa rodussa olen pysynyt, sillä labradorinnoutaja on minulle sopiva rotu. Omat koirani ovat hyötykäytössä, metsästäessäni käytän koiriani ihmisen apuna niin paljon ja monipuolisesti kuin mahdollista. Koirani toimivat metsästyksessä noutavina, jäljestävinä ja ylösajavina lintukoirina.

Teen unelmatyötäni olemalla ihmisten ja koirien kanssa tekemisissä. Ihmisten auttaminen on minulle tärkeä asia, minkä lisäksi koirien hyödyntäminen ihmisten avuksi ja tueksi niiden luontaisia vahvuuksia käyttämällä tekee työn erittäin mielenkiintoiseksi.

 

Koirat saavat toteuttaa itseään ja olla hyödyksi sekä tehdä töitä ilolla. Ammatissa opin jatkuvasti uutta ja koen työni erittäin antoisaksi.

- Elisa Forsman 

bottom of page